Scandinavisch interieur: less is more - Stairz Traprenovatie
Favicon

Scandinavisch interieur: less is more

Dat een Scandinavisch interieur enorm populair is, merken wij als traprenovatie specialist maar al te goed. Regelmatig leveren wij trappen op die uitstekend passen in een Scandinavische inrichting. Een trap in de kleur crème eiken is bijvoorbeeld razend populair, maar natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden. Wilt u meer weten over de Scandinavische stijl? Lees dan vooral even verder.

Lees ook het blog met tips voor het stylen van de hal.

scandinavisch interieur,houten trap in woonkamer,scandinavisch wonen,scandinavische stijl

Scandinavisch interieur: de kenmerken

Waaraan herkent u een Scandinavische inrichting? Hieronder zetten we de belangrijkste kenmerken voor u op een rij:

Veel licht en zachte kleuren
Simpele accessoires
Veel hout
Veel groen

Hieronder lichten we bovenstaande punten verder toe.

Veel licht en zachte kleuren

Een interieur met een Scandinavische uitstraling gaat gepaard met veel licht. Ook wordt er veel gebruikgemaakt van wit, gecombineerd met zwarte en grijze accenten. Onze tip als je tóch iets meer kleur wilt: kies voor een zachte pasteltint.

Simpele accessoires

In een Scandinavisch interieur vindt u maar weinig accessoires terug. Geen ‘tierelantijntjes’ dus, maar less is more. Kies, in plaats van allemaal kleine spulletjes, voor een paar écht mooie items. Denk bijvoorbeeld aan een hip krukje of tafeltje met daarop een paar mooie kaarsen, een naturel plaid op de bank of een frisse lamp aan het plafond.

Veel hout

Wie denkt aan de Scandinavische look, denkt aan hout. En die gedachte klopt ook, want hout is een absolute must-have in een Scandinavisch interieur. Een mooie (witte) houten vloer en een eyecatcher als open trap in bijvoorbeeld de kleur crème eiken of vintage oak (zie afbeelding hieronder) passen dan ook perfect thuis in een natuurlijke inrichting.

vintage interieur,stairz traprenovatie,vintage trap,retro trap,trap in vintage stijl,vintage look trap,traprenovatie vintage,gietvloer met houten trap

Veel groen

Dat veel planten in huis ook een echte trend is, heeft u wellicht ook al gelezen in ons blog over woontrends voor 2020. In een Scandinavisch interieur, waarbij er veel gebruik gemaakt wordt van natuurlijke materialen, mogen planten dan ook zeker niet ontbreken!

herfst trends,scandinavisch interieur,showroom stairz traprenvatie,bar met krukken showroom

Trap in Scandinavische stijl

De Scandinavische stijl in huis halen? Begin dan met de trap. Zo heeft u direct bij binnenkomst al die heerlijke Scandinavische sfeer te pakken. Stairz heeft een ruim assortiment aan Scandinavische trappen die perfect in uw Scandinavische interieur passen!

Wilt u ook een Scandinavisch interieur en een trap die daarin past? Neem dan contact met ons op of bezoek onze showroom in Lisse!