De Mount Everest beklimmen op de trap! - Stairz Traprenovatie
Favicon

De Mount Everest beklimmen… op de trap!

Misschien heb je het ook wel gelezen of gehoord in het nieuws: een verlamde ex-rugbyspeler uit Engeland heeft de Mount Everest beklommen. Op de trap wel te verstaan.

Droom

De Britse Ed Jackson is aan één been verlamd, maar droomde er altijd van om de Mount Everest te beklimmen. En dat is hem dus nu gelukt. Op de trap van zijn ouders heeft hij de hoogte van de berg beklommen. Om je een idee te geven: de Mount Everest is 8.848 meter hoog. Dat zijn maar liefst 90.000 traptreden.

Jackson begon op dinsdag 21 april om 8 uur ’s ochtends met zijn poging en voltooide zijn prestatie op vrijdag 24 april om 16.00 uur ’s middags.

Goede doel

Naast dat het zijn droom was om ooit de Mount Everest te beklimmen, wilde Jackson met zijn actie goede doelen steunen. Hij hoopte met zijn poging in totaal zo'n € 3000,- in te kunnen zamelen, maar dat werd iets meer. In totaal haalde hij maar liefst € 41.000,- op met zijn prestatie.

Het ingezamelde bedrag gaat naar Wings For Life - dat ruggenmergonderzoek doet - en ook de NHS (National Health Service).

Bron: RTL Nieuws

Bekijk hier ook een filmpje van Jackson's prestatie.