Wenteltrap of spiltrap renovatie - Stairz Traprenovatie
Favicon

Wenteltrap of spiltrap renovatie

Heeft u een wenteltrap of spiltrap in huis die u graag wilt laten opknappen?
Dan bent u ook hiervoor bij ons aan het juiste adres.

Wenteltrap en spiltrap

Wat is een wenteltrap of spiltrap?

Een spiltrap (of wenteltrap) is een ronde of gebogen trap die bestaat uit individuele treden die zijn verbonden met een middenkolom. De treden draaien rond het centrale punt terwijl u de trap op en af loopt. Er is sprake van een spiraalvormig ontwerp. Wenteltrappen (of metalen frame trappen) zijn vooral veel toegepast in de jaren ’70. Vandaar dat we ze nog regelmatig terugzien in huizen die in deze tijd zijn gebouwd. Ook bij bedrijfspanden zien wij vaak trappen met een metalen frame. Deze bestaan veelal uit een recht gedeelte en een bordes met daar aansluitend een tweede recht deel.

Bij zowel spiltrappen als wenteltrappen bestaan de treden uit zogenaamde bloktreden: massief houten treden die veelal gelakt zijn. Ons standaard systeem van overzet treden is niet geschikt voor gebruik op deze trappen, maar wel hebben wij hier een andere mooie en passende oplossing voor.

Nieuwe traptreden voor op uw wenteltrap of spiltrap

Bij spiltrappen en wenteltrappen is het vaak zo dat de treden los hangen van de muur. Het nadeel hiervan is dat de trap in zijn geheel erg instabiel is en dat er een groot gat zit tussen de muur en de trapdelen. Zeker voor kleine kinderen is dit gevaarlijk. De ronddraaiende balustrade biedt dan uitkomst, maar vaak zien wij in de praktijk dat deze in de loop der jaren door bewoners is verwijderd. Ruimte voor het plaatsen van een goede leuning aan de muur is dan ook geen optie, omdat er te veel ruimte zit.

In dit soort gevallen kunnen wij de nieuwe treden geheel op maat maken door deze te verlengen tot aan de muur en daar eventueel ook aan te bevestigen, waardoor de hele constructie veel steviger en veiliger wordt. Ook kunnen wij dan direct een goede en veilige trapleuning plaatsen en kan de trap weer jaren mee.

Voor en na

Voor

Na

Stairz Traprenovatie

Een traprenovatie is een mooie en verzorgde oplossing van uw dichte trap. Of u nu een open, dichte of betonnen trap heeft, iedere trap is uniek. En zo benaderen wij uw trap ook. Onze adviseur komt graag met de kleurstalen bij u thuis voor een vrijblijvend adviesgesprek. Hij zal kijken naar de huidige situatie en u advies geven over de mogelijkheden voor uw trap. Alle ins- en outs worden met u besproken en vervolgens ontvangt u een passende offerte.

Wilt u ons bezoeken? Dan bent u van harte welkom in onze showroom in Lisse. Onder het genot van een kopje koffie vertellen wij u graag alle details over traprenovatie. De diverse voorbeeldopstellingen geven een goed beeld van de mogelijkheden die Stairz u kan bieden.

Contact

Informatie aanvragen?

Wilt u ook binnen 1 dag een compleet nieuwe trap en / of hal? Laat dan vrijblijvend uw gegevens achter en wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op!