Traprenovatie zelf doen? Dit zijn de 4 meestgemaakte fouten
Favicon

De 4 meestvoorkomende fouten bij een traprenovatie

Het renoveren van een trap is een project waar precisie, planning en de juiste materialen voor nodig zijn. Veel huiseigenaren maken van hun traprenovatie een doe-het-zelfproject, om op die manier kosten te besparen. Maar zonder de juiste voorbereiding en kennis kan zo’n project snel uitmonden in juist een kostbare en tijdrovende klus. Lees verder en ontdek wat de meestvoorkomende fouten zijn bij een doe-het-zelftraprenovatie en leer hoe u deze kunt vermijden.

Traprenovatie Stairz Haarlem State Black
Traprenovatie Stairz Haarlem State Black

1. Onjuiste metingen

Alles begint met het juist opmeten van uw trap. Een veelvoorkomende fout is het overhaasten van dit proces, met het risico dat u overzettreden koopt die niet passend zijn. Dit leidt tot een trap die niet mooi aansluit in de hoeken, waardoor het eindresultaat er niet strak uitziet. Zonde van de tijd en de materialen. Neem daarom de tijd om elke trede zorgvuldig op te meten en dit nog eens na te meten, zo voorkomt u dat het hier al mis gaat.

2. De voorbereidende werkzaamheden

De trap voorbereiden voor de renovatie is een stap die niet overgeslagen mag worden. Het verwijderen van de oude bekleding, het schuren en egaliseren van de oppervlakken en het zorgen voor een stofvrije omgeving zijn belangrijk voor een succesvolle traprenovatie. Als u dit overslaat of er onvoldoende aandacht aan besteedt, dan kan dit voor problemen zorgen. Zo kunnen de overzettreden loslaten en zal de afwerking er niet netjes uitzien.

3. Kies het juiste materiaal

Het is van belang om goede materialen te kiezen als u uw traprenovatie zelf gaat doen. Goedkoop is in dit geval duurkoop, goedkopere materialen zullen snel slijten. Trappen worden vaak intensief gebruikt, kies daarom voor materialen die hier tegen bestand zijn en die een lange levensduur garanderen.

4. Goed gereedschap is het halve werk

Zelfs met de juiste materialen kan het gebrek aan geschikt gereedschap en kennis van de juiste technieken een project alsnog laten mislukken. Goede gereedschappen zijn belangrijk voor het nauwkeurig snijden en plaatsen van de overzettreden. Zorg van tevoren dat u weet wat u gaat doen en dat u over het juiste gereedschap beschikt zodat het eindresultaat er professioneel uitziet.

Liever niet uw traprenovatie zelf doen? Laat deze dan over aan de experts van Stairz

Hoewel de verleiding groot kan zijn om zelf een traprenovatie uit te voeren, tonen de hierboven genoemde fouten aan dat het een lastig kan zijn om uw trap zelf opnieuw te bekleden. Stairz Traprenovatie biedt daarom een professionele oplossing die u tijd, geld en mogelijke teleurstelling bespaart. Ons team van ervaren specialisten zorgt voor een vlekkeloze traprenovatie, met oog voor detail en vakmanschap.

Kies voor zekerheid en kwaliteit door uw traprenovatie over te laten aan de experts van Stairz. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte en zet de eerste stap naar een stijlvolle traprenovatie.