De trap kaal opleveren: wat is dat? - Stairz Traprenovatie
Favicon

De trap kaal opleveren: waar moet u aan denken?

Weet u niet goed hoe u uw trap moet opleveren als wij deze komen renoveren? Voordat onze monteurs aan de slag gaan, is het belangrijk dat uw trap volledig klaargemaakt is voor renovatie. Dit artikel behandelt stap voor stap hoe u uw trap kunt voorbereiden, van het verwijderen van kraaklatten tot het opvullen van de gaten. Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat uw traprenovatie soepel en efficiënt verloopt.

Stap 1: Kraaklatten trap verwijderen
Stap 2: Vloerbedekking verwijderen van de trap
Stap 3: Opvullen van gaten

Stap 1: Kraaklatten trap verwijderen

Begin met het verwijderen van de kraaklatten van de trap. Gebruik een hamer en een beitel om de latten zorgvuldig los te wrikken. Wees hierbij voorzichtig zodat u de onderliggende trap niet beschadigt.

Stap 2: Vloerbedekking van trap verwijderen

Nadat u de kraaklatten hebt verwijderd, is het tijd om het tapijt te verwijderen van de trap. Dit kan een tijdrovend klusje zijn, maar het is noodzakelijk voor een goede hechting van de nieuwe materialen. Begin bij de stootborden en doe daarna de traptreden. Gebruik een schroevendraaier om een begin te maken en trek het tapijt vervolgens los met behulp van een nijptang voor extra grip. Verwijder als laatste het tapijt van de wangen van de trap.

Stap 3: Opvullen gaten in de trap

Zodra de trap vrij is van vloerbedekking en kraaklatten, vul je de gaten en egaliseer je de oneffenheden voor een perfecte afwerking. Dit kunt u eenvoudig doen met plamuur. Hiermee zorgt u voor een egaal eindresultaat. Nu is uw trap helemaal klaar om opnieuw bekleed te worden.

trap kaal opleveren,kraaklatten verwijderen,kraaklatten weghalen,monteur traprenovatie,stairz traprenovatie,trap renoveren,houten trap,trap bekleden met pvc,trap bekleden met overzet treden

Lijmresten van trap verwijderen is niet nodig

Dat is alles wat hoeft te gebeuren voordat onze monteurs bij u langskomen om uw trap te bekleden. Vaak moeten ook de lijmresten van de trap verwijderd worden, maar bij ons is dat niet nodig. Dat scheelt een hoop tijd, want lijmresten kunnen erg hardnekkig zijn. Wij gebruiken speciale bruislijm waardoor de lijmresten kunnen blijven zitten. Deze lijm maakt de oppervlakken egaal en vult oneffenheden op.

Neem contact op

Wilt u uw trap door ons laten renoveren? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel ons op. Wij staan klaar om u te helpen en gaan voor een perfect eindresultaat. Laat ons de renovatie van uw trap verzorgen en geniet elke dag van de luxe van een nieuwe trap.