Vijf trap oefeningen om fit te blijven - Stairz Traprenovatie
Favicon

Vijf trap oefeningen om fit te blijven

Er zijn heel wat oefeningen die je thuis kunt doen om fit te blijven. Wist je bijvoorbeeld dat er ook oefeningen zijn die je met behulp van de trap kunt uitvoeren? In dit blog vind je dan ook vijf makkelijke, maar effectieve trap oefeningen. Dus: trek je sportschoenen aan en... go!

Let op: beoordeel zelf welke oefening het beste bij je past en doe voorzichtig!

trap oefeningen,fit blijven quarantaine,oefeningen thuis corona
Trap oefeningen tip 1: de trap op en af

Dit is misschien wel de meest voor de hand liggende oefening. Maar nuttig is 'ie zeker! Je geeft je stofwisseling er namelijk een flinke boost mee. De oefening gaat als volgt: je loopt of rent de trap op en gebruikt hierbij één of meerdere treden tegelijk. Loop of ren daarna weer naar beneden, neem rust of herhaal de oefening.

Trap oefeningen tip 2: knieën liften

Deze oefening kun je zowel langzaam als snel doen. Loop of ren de trap op en til – trede voor trede - bij elke stap je knie hoog op.

Trap oefening 3: doe squats

Ga onderaan de trap staan met je gezicht naar de trap toe. Begin beneden in de squat positie, zet je af en spring dan met beide benen naar de volgende tree. Herhaal vervolgens de oefening totdat je helemaal bovenaan bent.

Trap oefeningen tip 4: doe push-ups

Plaats je handen op de tweede traptrede en je benen beneden op de grond. Je lichaam bevindt zich nu in een soort plank positie. De push ups voer je uit door je lichaam gecontroleerd te laten zakken en je armen te buigen (ellebogen naar achteren).

Trap oefeningen tip 5: zijwaarts stappen

Ga op de vloer met je rechterzij naar de trap toe staan. Plaats je rechterbeen op de trap. Breng vervolgens je linkerbeen naar boven richting je rechterbeen en til je knie hierbij omhoog. Vervolgens zet je je linkerbeen weer op de grond en daarna je rechterbeen. Herhaal de oefening en wissel 'm ook eens af door met je linkerzij naast de trap te gaan staan en je linkerbeen op de trap te zetten.

Een trap met een anti-slip toplaag geeft natuurlijk een extra fijn en veilig gevoel. Heb je interesse in een mooie en veilige trap? Vraag dan onze traprenovatie brochure aan of neem contact op met onze klantenservice.

Wil je graag nog meer oefeningen op beeld zien? Bekijk dan onderstaand filmpje van WordFit-tv. Succes!