Renoveren van een wenteltrap - Stairz Traprenovatie
Favicon

Renoveren van een wentel trap

Deze trappen (wentel trappen of metalen frame trappen) zijn vooral in de jaren 70 veel toegepast en vindt je momenteel nog regelmatig terug in huizen die in die tijd zijn gebouwd.

Bij bedrijfspanden zien wij vaak trappen met een metalen frame welke veel bestaat uit een recht gedeelte een bordes met daar aansluitend een tweede recht deel.

Wat beide trappen echter vergelijkbaar maken is dat de treden bestaan uit zo genaamde bloktreden. Massief houten treden welke veelal gelakt zijn. Ons standaard systeem van overzet treden is niet geschikt voor gebruik op deze trappen maar wij hebben echter nu een passende oplossing.

Wij kunnen de treden van de wentel trap vervangen door speciaal gefabriceerde nieuwe treden welke voorzien zijn van exact dezelfde toplaag als wij gebruiken voor de normale overzet treden.

Ook in dit geval zijn de treden dus ANTI – slip en hebben maar liefst een garantie van 20 jaar tegen het doorslijten van de toplaag.

In het geval van de wentel trap is er ook meestal voor gekozen om de treden los hangend van de muur te maken. Dit heeft als nadeel dat de trap in zijn geheel erg instabiel is en er ontstaat een groot gat tussen de muur en de trap delen. Zeker voor kleine kinderen is dit gevaarlijk. De rond draaiende balustrade geeft dan een uitkomst maar vaak zien wij in de praktijk dat deze in de loop der jaren door bewoners is verwijderd.

Ruimte voor het plaatsen van een goede leuning aan de muur is dan ook geen optie omdat er te veel ruimte zit.

In dit soort gevallen kunnen wij de nieuwe treden geheel op maat maken door deze te verlegen tot aan de muur en daar eventueel ook aan te bevestigen waardoor de hele constructie veel stijver en veiliger wordt. Ook kunnen wij dan direct een goede en veilige trapleuning plaatsen en kan de trap weer jaren mee.

Wilt u weten wat een traprenovatie kost?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek!

Stairz Traprenovatie

Een traprenovatie is een mooie en verzorgde oplossing van uw dichte trap. Of u nu een open, dichte of betonnen trap heeft, iedere trap is uniek. En zo benaderen wij uw trap ook. Onze adviseur komt graag met de kleurstalen bij u thuis voor een vrijblijvend adviesgesprek. Hij zal kijken naar de huidige situatie en u advies geven over de mogelijkheden voor uw trap. Alle ins- en outs worden met u besproken en vervolgens ontvangt u een passende offerte.

Wilt u ons bezoeken? Dan bent u van harte welkom in onze showroom in Lisse. Onder het genot van een kopje koffie vertellen wij u graag alle details over traprenovatie. De diverse voorbeeldopstellingen geven een goed beeld van de mogelijkheden die Stairz u kan bieden.

Contact

Informatie aanvragen?

Wilt u ook binnen 1 dag een compleet nieuwe trap en / of hal? Laat dan vrijblijvend uw gegevens achter en wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op!