5 tips voor waardevermeerdering van je huis - Stairz
Favicon

5 tips voor waardevermeerdering van je huis

Een verbouwing kan flink wat waardevermeerdering opleveren. Maar welke aanpassingen zorgen er nu daadwerkelijk voor dat uw huis meer waard wordt? In dit blog geven we u vijf tips.

waardevermeerdering,tips waardevermeerdering huis,stairz traprenovatie,hoe werkt een traprenovatie

Er zijn verschillende redenen om te gaan verbouwen. Bepaalde zaken in huis zijn bijvoorbeeld aan vervanging toe of u wilt zelf weer eens iets nieuws. Daarnaast kan het zo zijn dat u gaat verhuizen en je woning voor een hoger bedrag wilt kunnen verkopen.

Waardevermeerdering tip 1: werk achterstallig onderhoud weg

Gebreken aan uw woning zijn nooit goed voor de waarde van uw huis. Zorg er dus bijvoorbeeld voor dat het dak van uw huis in goede staat is en dat de kozijnen op orde zijn. Een nette vloer en een mooie trap met of zonder trap verlichting helpen natuurlijk ook mee om de waarde van uw huis te verhogen.

Tip verhogen waarde huis 2: creëer extra ruimte

Door meer ruimte te creëren, wordt u huis meer waard. Een dakkapel en een vaste trap naar zolder zijn voorbeelden van aanpassingen waarmee u meer woonoppervlak creëert.

Waardevermeerdering tip 3: verhoog het comfort

Een mooie keuken en een luxe badkamer zorgen niet alleen voor meer woonplezier; ook geven ze extra uitstraling aan uw woning. Een mooie, nieuwe trap zorgt helemaal voor de finishing touch.

Tip verhogen waarde huis tip 4: zorg voor een goede isolatie

Een huis dat slecht geïsoleerd is, kost veel geld. Vervang daarom – als het even kan – enkel glas door dubbel glas. Of denk eens aan zonnepanelen. Ook die kunnen een flinke kostenbesparing opleveren.

Waardevermeerdering huis tips 5: zorg dat je tuin op orde is

Heeft uw huis een tuin? Zorg er dan voor dat deze op orde is. Want een tuin die vol staat met onkruid, helpt natuurlijk niet als u uw huis wilt verkopen. Hiervoor geldt hetzelfde als voor de keuken en de badkamer: het hoeft zeker niet in een bepaalde stijl. Als het maar fris en netjes is!

Wist u dat u voor een verbouwing ook een bouwdepot kunt afsluiten? Meer daarover leest u hier.