Trap veiliger maken in huis? Neem contact met ons op! - Stairz
Favicon

Hoe maakt u uw trap veilig voor iedereen?

Bijna ieder huis heeft een trap. Heeft u er weleens bij stilgestaan dat een trap eigenlijk best gevaarlijk kan zijn? De hoogte van een gemiddelde trap is zo’n 2,5 tot 3 meter. U kunt zich voorstellen dat een val van deze hoogte nare gevolgen kan hebben. Daarom is het van belang om trappen zo veilig mogelijk te maken voor iedereen die ze gebruikt. Heeft u weleens nagedacht over hoe veilig uw trap is voor kinderen of ouderen? In dit blog vertellen we u meer over de gevaren van uw trap en leggen we vooral uit wat u kunt doen om deze veilig te maken. Door de juiste maatregelen te treffen, maakt u uw trap een stuk veiliger.

Hoe maakt u uw trap kindvriendelijk?

Als u jonge kinderen heeft, dan weet u dat de trap een gevaar kan vormen. Kinderen zien vaak geen gevaar, waardoor een ongeluk in een klein hoekje zit. Hoe kunt u uw trap het beste veilig maken voor uw kind? U kunt ervoor kiezen om een traphekje te installeren zodat uw kinderen de trap niet op kunnen, maar het is beter om uw kinderen bewust te maken van het gevaar van de trap en ze te leren hiermee om te gaan. Leg bijvoorbeeld uit dat ze nooit mogen rennen of spelen op de trap en dat de leuning altijd gebruikt moet worden als ze de trap op- of afgaan.

Om de trap daadwerkelijk minder gevaarlijk te maken, is het belangrijk om de trap minder glad te maken. Antislip traptreden zijn hiervoor een goede optie. Al onze traptreden zijn antislip en bieden extra grip, hierdoor is de kans op uitglijden op de trap een stuk minder groot.  Een open trap kindveilig maken kunt u doen door hier een dichte trap van te maken. De trap wordt hierdoor veiliger doordat kinderen niet meer tussen de treden door naar beneden kunnen vallen. Hiermee creëert u ook meteen extra opbergruimte onder de trap. Altijd handig met kinderen!

Hoe creëert u een veilige trap voor senioren?

Naarmate u ouder wordt kan uw mobiliteit afnemen, waardoor trappen een groter obstakel kunnen worden. Door vermindering van balans, kracht en zicht kan traplopen steeds lastiger worden. Om toch te zorgen dat trappen veilig zijn voor ouderen, is het belangrijk om te zorgen voor stevige trapleuningen die niet glad zijn en extra ondersteuning bieden. Een dubbele trapleuning voor ouderen, aan beide zijden van de trap, kan in dat geval nog meer zekerheid bieden. Naast goede leuningen, is het belangrijk om de trap zelf minder glad te maken. Onze antislip-overzettreden bieden ouderen extra grip en veiligheid.

Trapleuning RVS

Verlicht uw trap slim voor meer veiligheid

Een ander element dat kan bijdragen aan een veilige trap is goede verlichting. Als de treden goed zichtbaar zijn dan kunt u uw voeten eenvoudig op het midden van de trede plaatsen en verkleint u de kans op ongelukken. Traptrede verlichting met sensor is een slimme keuze als u de trap veiliger wilt maken. Deze verlichting springt automatisch aan bij beweging, waardoor de treden duidelijk zichtbaar worden zonder dat u op zoek hoeft naar een lichtschakelaar. Dit verhoogt niet alleen de veiligheid voor iedereen die de trap gebruikt, maar voegt ook een modern en stijlvol element toe aan uw huis.

Zwarte trap met trapverlichting

Maak een afspraak met onze specialisten

Het belang van een veilige trap is niet te onderschatten. Of het nu gaat om de veiligheid van uw kinderen, het ondersteunen van ouderen of het simpelweg zorgen voor een veiliger huis, met de juiste aanpassingen maakt u iedere trap veiliger. Wij bieden oplossingen die niet alleen de veiligheid van uw trap verhogen, maar deze ook een luxe en stijlvolle uitstraling geven. Wilt u uw trap veiliger maken? Neem dan contact op met onze specialisten voor persoonlijk advies en maak uw trap zo veilig mogelijk voor iedereen die hem gebruikt.