Veilige trap: vijf tips - Stairz Traprenovatie Traprenovatie
Favicon

Veilige trap: vijf tips

Iedereen wil een mooie en veilige trap in huis. En dat geldt natuurlijk helemaal als er kleine kinderen in huis rondlopen of als je wat ouder en misschien wel slecht ter been bent. Wil je je trap zo veilig mogelijk maken? Lees dan verder, want in dit blog geven we je vijf tips voor een veilige trap.

veilige trap,kindje op trap,de trap op klimmen,houten trap,eiken trap,overzet treden,stairz traprenovatie

Veilige trap tip 1: trap met anti-slip

Een ding is zeker: niemand wil een trap die glad is en waar je op kunt uitglijden. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen, heeft Stairz Traprenovatie hier de volgende oplossing voor: overzet treden die voorzien zijn van een anti-slip laag. Wat voor kleur of materiaal je ook kiest: op een door ons gerenoveerde open trap of dichte trap zul je niet snel uitglijden.

Veilige trap tip 2: trapleuning

herfst trends,veilige trap,beton trap met rvs leuning,betonnen trap,rvs trapleuning,roestvrij stalen trapleuning,stairz traprenovatie

Een stevige trapleuning is niet alleen essentieel voor de veiligheid; ook zorgt het voor de finishing touch van een trap. Bij Stairz Traprenovatie heb je de keuze uit zowel houten als roestvrijstalen trapleuningen. Wil je hier meer informatie over, neem dan contact met ons op.

Veilige trap tip 3: trapverlichting

veilige trap,trap met led verlichting,houten trap,trapverlichting,trap verlichting,overzet treden,stairz traprenovatie

Veel mensen slapen boven, terwijl het toilet zich beneden bevindt. Als je dan ’s nachts naar het toilet wilt, moet je eerst het felle licht aanzetten. Vervelend, want je wilt niet dat iedereen (inclusief jezelf) klaarwakker wordt. Trapverlichting is dan natuurlijk ideaal. Deze wordt subtiel geïntegreerd in de trap is hartstikke veilig. De verlichting kan op verschillende manieren gemakkelijk aan en uit gezet worden via een afstandsbediening, een gewone schakelaar of tijdschakelaar, een bewegingsmelder of middels een speciale app.

Naast het feit dat ledverlichting in de trap veilig is (én zuinig is in stroomgebruik), geeft het je trap ook net even dat beetje extra. Heb je interesse in trap verlichting? Onze adviseurs vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Veilige trap tip 4: traphekjes

Wie kleine kinderen heeft, wil natuurlijk te allen tijde voorkomen dat ze van de trap vallen. Traphekjes bieden dan uitkomst. Deze zijn in allerlei soorten en maten te koop (let op: niet bij ons!) en kun je gemakkelijk zelf installeren.

Veilige trap tip 5: traplift

Voor wie slecht ter been is, is een traplift een ideale oplossing. Een traplift brengt je veilig en eenvoudig naar boven of beneden. Let op: Stairz Traprenovatie levert geen trapliften! Een trap die reeds voorzien is van een traplift, kunnen wij in veel gevallen wel renoveren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Graag zorgen wij ook in jouw huis voor een mooie en veilige trap. Meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.