Trapstijlen per decennium op een rij - Stairz Traprenovatie
Favicon

Trapstijlen per decennium op een rij

Trappen zijn een belangrijk onderdeel van uw interieur en ze kunnen veel zeggen over de tijd waarin een huis is gebouwd. Elke periode heeft zijn eigen kenmerkende trapstijlen. Denk aan de halve maantjes trap of trapbekleding van tapijt op de trap. In deze blog nemen we u mee op een reis door de tijd, van de jaren 30 tot nu. Ontdek de verschillende trapstijlen per decennium en laat u inspireren voor uw eigen traprenovatie.

De charmante spiltrap van de jaren 30

De jaren 30 staan bekend om de elegante en klassieke interieurstijl. De trappen uit deze periode zijn daarop geen uitzondering. Een typische jaren 30 trap is de spiltrap. Deze trappen hebben slanke, verticale spijlen en zijn vaak gemaakt van donker hout. De spiltrap past perfect bij de rest van de jaren 30 stijl, met zijn strakke lijnen en klassieke afwerking. De trapbekleding in die tijd was vaak tapijt, meestal in de vorm van een traploper. Deze tapijten waren meestal gedecoreerd met subtiele patronen die perfect aansloten bij de verfijnde smaak van die periode.

Wenteltrappen

Nieuwe materialen en futurisme in de jaren 60 en 70

De jaren 60 en 70 brachten een explosie van nieuwe materialen en vormen in het interieurdesign. Hierin werd ook de trap niet vergeten. IJzeren trappen werden erg populair vanwege hun moderne uitstraling en duurzaamheid. Daarnaast werd de ronde wenteltrap (vaak ook van staal) een echte trend. Deze trappen namen minder ruimte in beslag en gaven een speels en futuristisch gevoel aan het huis. De bekleding van trappen werd in deze periode ook moderner, met materialen zoals vinyl en rubber, die gemakkelijk te onderhouden waren en bijdroegen aan de kleurrijke en experimentele sfeer van deze decennia. Daarnaast was dit de periode waarin de halve maantjes trap ontstond, voorzien van stukjes tapijt in de vorm van maantjes om de trap te beschermen.

halve maantjes trap,traprenovatie,trap renoveren,moderne trap,stairz traprenovatie,grijze trap,beton look trap,stoere trap

Minimalisme met luxe touch in de jaren 2000

De jaren 2000 brachten een verschuiving naar minimalisme in het interieurdesign. Strakke lijnen en een sobere inrichting werden populair, maar altijd met een vleugje luxe. Dit ziet u terug in de trappen van deze periode. Minimalistische ontwerpen werden gecombineerd met hoogwaardige afwerkingen. Denk aan een luxe minimalistische trap met een marmerlook of afgewerkt met dierenhuiden en bronstinten. Deze trappen straalden eenvoud en elegantie uit, terwijl ze tegelijkertijd een luxe gevoel gaven aan het interieur.

De industriële stijl komt op in 2010

Rond 2010 begon de industriële stijl steeds meer terrein te winnen. Deze stijl kenmerkt zich door het gebruik van ruwe materialen, zoals staal en beton, en donkere kleuren. De trappen werden hierop aangepast met strakke, stalen leuningen en donkere tinten. Deze industriële trappen geven een robuuste en stoere uitstraling aan uw huis en passen perfect bij de trend van open en loft-achtige interieurs. De combinatie van functionaliteit en esthetiek maakt deze trappen een tijdloze keuze voor moderne woningen.

Colorblocking is momenteel populair

Tegenwoordig is colorblocking een trend die overal in het interieurdesign zichtbaar is, en trappen zijn geen uitzondering. Door voor de kleur van de stootborden van uw trap een opvallende kleur te kiezen, kunt u uw trap echt laten opvallen in uw woning. Colorblocking geeft uw trap een speelse en levendige uitstraling die direct de aandacht trekt. Het is een geweldige manier om uw persoonlijke stijl in u interieur tot uiting te laten komen. Of u nu kiest voor felle, contrasterende kleuren of subtiele, harmonieuze tinten, colorblocking biedt eindeloze mogelijkheden voor creativiteit.

Kleur Van Het Jaar 2022 Bright Skies

Moderniseer uw trap met Stairz Traprenovatie

Bent u geïnspireerd geraakt door deze verschillende trapstijlen en wilt u uw trap moderniseren? Heeft u een halve maantjes trap die u aan wilt pakken of heeft u nu trapbekleding in de vorm van tapijt? Dan bent u bij Stairz Traprenovatie aan het juiste adres. Onze specialisten denken graag met u mee en helpen u om de perfecte moderne trapbekleding te creëren, passend bij uw stijl en wensen.

Neem vandaag nog contact op met Stairz Traprenovatie en ontdek de mogelijkheden. Onze deskundige adviseurs staan klaar om u te helpen en te inspireren, zodat de trap de eyecatcher van uw woning wordt.