Hoe onderhoud ik mijn trap na een traprenovatie? - Stairz
Favicon

Hoe onderhoud ik mijn trap na een traprenovatie?

Stel: je hebt net een traprenovatie laten uitvoeren. Je bent supertrots op je nieuwe trap. Het is een echte eyecatcher in huis en dat wil je natuurlijk zo lang mogelijk zo houden. In dit blog gaan we daarom in op het onderhoud van je trap na een traprenovatie.

Onderhoud trap tip 1: Voorkom beschadigingen

Onder je schoenen bevindt zich vaak vuil dat je van buiten mee naar binnen neemt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zand en eventuele steentjes. Kijk hiermee uit en let erop dat je niet met vieze schoenen de dichte trap of open trap oploopt. Zorg voor een goede inloopmat – wij leveren ook inloopmatten – en draag eventueel pantoffels als je de trap op en af gaat.

Kijk ook extra goed uit als je zware objecten – zoals een koffer of een wasmachine – de trap op draagt. Moet dit toch gebeuren? Breng dan desnoods bescherming aan op de scherpe punten of hoeken. Hiermee houd je de kans op beschadiging zo klein mogelijk.

Onderhoud trap tip 2: houd je trap schoon

Regelmatig krijgen wij de vraag hoe je na een traprenovatie een trap het beste schoon kunt houden. Onze eerste tip: gebruik nooit zeep of schoonmaakmiddel! Dit maakt de trap glad en vergroot de kans op uitglijden. Niet doen dus. Regelmatig stofzuigen en de trap afnemen met een licht vochtige doek is echt voldoende.

Ook een onderhoudsvrije trap?

Zoals je hebt kunnen lezen, vraagt een trap – die bekleed is met pvc of laminaat overzettreden – nauwelijks tot geen onderhoud.

Wil je ook een onderhoudsvrije trap waar je jarenlang plezier van hebt? Vul dan het formulier rechts bovenaan deze pagina in of neem contact op met onze medewerkers voor een gratis en vrijblijvend advies. Ook ben je van harte welkom in onze showroom in Lisse. Hier kun je de verschillende mogelijkheden van een traprenovatie bekijken en je laten informeren door onze medewerkers.

Voordelen traprenovatie:

heerlijk stil door perfecte geluiddemping
een veilig gevoel dankzij de antislip toplaag
onderhoudsvrij
kras- en slijtvast
20 jaar garantie tegen doorslijten

Heb je interesse in een traprenovatie? Hier lees je meer over de werkwijze van Stairz Traprenovatie.