De trap kaal opleveren: wat is dat? - Stairz Traprenovatie
Favicon

De trap kaal opleveren: waar moet u aan denken?

Regelmatig krijgen wij vragen binnen omtrent het kaal opleveren van een trap. Hoe verwijder je kraaklatten bijvoorbeeld? En is het ook nodig om lijmresten te verwijderen? Hieronder geven we u antwoord op deze veelgestelde vragen.

Traprenovatie: waar moet u aan denken?

Voordat onze monteur daadwerkelijk aan de slag kan met het renoveren van de trap, is het belangrijk dat u ervoor zorgt dat de trap helemaal kaal is. Dit houdt in dat u eventueel aanwezige kraaklatten en vloerbedekking van te voren zelf dient te verwijderen. Ook de gaten dient u zelf op te vullen met plamuur. De zijkanten van de trap (wangen) en de paal dient u eventueel zelf - liefst 2 weken van tevoren - te overschilderen. Als dit eenmaal is gebeurd, kan onze monteur aan de slag met het opknappen van uw trap!

Hoe verwijder ik oude kraaklatten?

Het verwijderen van kraaklatten is niet moeilijk. Op onderstaande afbeelding laat een van onze monteurs zien hoe u het beste oude kraaklatten kunt verwijderen. Het enige wat u hierbij nodig hebt, zijn een hamer en een beitel. Vergeet ook zeker niet na afloop de gaten dicht te maken met plamuur.

trap kaal opleveren,kraaklatten verwijderen,kraaklatten weghalen,monteur traprenovatie,stairz traprenovatie,trap renoveren,houten trap,trap bekleden met pvc,trap bekleden met overzet treden

Moet ik lijmresten ook verwijderen?

Nee. Indien u de traprenovatie door ons laat uitvoeren, hoeft dit niet. Stairz Traprenovatie werkt namelijk met een speciale bruislijm, waarmee we de trap helemaal egaal maken. De treden passen zo precies en het scheelt u een hoop werk!

Hoe verwijder ik vloerbedekking van de trap?

Het is even een klus, maar bij het weghalen van vloerbedekking kunt u het beste als volgt te werk gaan. Allereerst verwijdert u het tapijt van de stootborden. Vervolgens trekt u het tapijt van de traptrede af. Vergeet hierbij ook het half rondhout aan het uiteinde van de trede niet. Als allerlaatste verwijdert u het tapijt van de zijkanten van de trap.

Tip: gebruik een schroevendraaier om een begin te maken. In plaats van dat u met uw handen aan de vloerbedekking trekt, kunt u hiervoor ook een nijptang gebruiken. Hiermee heeft u meer grip op het tapijt. 

Moeten gaten in de trap ook worden opgevuld?

Ja. Nadat u kraaklatten hebt verwijderd, vult u de gaten die ontstaan zijn op met plamuur.

Hebt u na het lezen van bovenstaande nog vragen of wilt u graag onze hulp inschakelen bij bovenstaande klussen? Neem dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst!