Een open trap dichtmaken heeft veel voordelen - Stairz
Favicon

Een open trap dichtmaken heeft veel voordelen

Een open trap dichtmaken, is dat mogelijk? Zeker! Wij doen dit regelmatig en nemen u deze klus graag uit handen. In dit blog vertellen we waarom het een goed idee is om uw open trap dicht te laten maken.

De voornaamste reden waarom veel mensen een open trap willen laten dichtmaken, is: veiligheid. Een dichte trap is een stuk veiliger dan een open trap, helemaal als u (kleine) kinderen hebt. Ze kunnen niet door de treden heen glippen en dat geeft een veel fijner gevoel. Een open trap dichtmaken, heeft nog meer voordelen. In dit blog zetten we deze voordelen voor u op een rij.

Verschil open trap en dichte trap

Voordat we verder ingaan op de voordelen van een dichte trap (ook wel gesloten trap genoemd), gaan we eerst nog even in op het verschil tussen een open trap en een dichte trap. Bij een open trap is er sprake van open ruimte tussen de treden. Met andere woorden: u kunt tussen de treden door kijken. Bij een dichte trap bevinden zich stootborden tussen de treden. De ruimte is dicht en u kunt er niet doorheen kijken. Bij het dichtmaken van een open trap worden er stootborden tussen de traptreden geplaatst. De achterkant van de ruimte wordt in feite dicht gemaakt.

open trap dichtmaken,traprenovatie voor en na,traprenovatie open trap,trap renoveren,stairz traprenovatie,traprenovatie voor en na

Traprenovatie voor en na...

Een veilige trap

Ten eerste is een dichte trap veel veiliger dan een open trap. Veiligheid staat voorop en dat geldt helemaal voor een trap. Zeker als er kleine kinderen in huis rondlopen, is een dichte trap een veel fijner idee. Mochten ze onverhoopt een keer vallen of uitglijden, dan weet u tenminste zeker dat ze niet tussen de treden door kunnen glippen. Stairz Traprenovatie heeft veel ervaring in het dichtmaken van open trappen. Tijdens een traprenovatie hebben onze monteurs binnen no-time uw trap dichtgemaakt en voorzien van nieuwe stootborden. Uw trap is weer veilig en ziet er top uit!

Nieuwe look

Een open trap dichtmaken zorgt er dus allereerst voor dat uw trap veiliger wordt. Maar het geeft uw trap ook meteen een frisse, nieuwe look. De trap krijgt een compleet nieuwe uitstraling en ziet er weer een stuk warmer uit. Daarnaast zorgt een dichte trap vaak voor een rustiger geheel.

Energiebesparend

Een open trap dichtmaken heeft nog meer voordelen. Zo laat een dichte trap geen tocht door. Energiebesparend dus!

Wilt u ook uw open trap laten dichtmaken? Wij regelen dit graag voor je. Tijdens een traprenovatie maken wij de open trap dicht en geven wij uw trap een compleet nieuwe look. Interesse? Neem dan contact met ons op! Onze adviseurs geven u graag een vrijblijvend advies.