Industrieel interieur? Vijf tips voor een stoere inrichting

Stalen deuren

Stalen deuren geven je interieur echt een industrieel karakter. Ze staan niet alleen prachtig in je huis; ze zorgen ook nog eens voor veel licht in huis. Meer informatie over stalen deuren vind je hier.

industrieel interieur,stalen deuren

Beton

Een industrieel interieur gaat samen met ruwe en robuuste materialen. Een van de materialen die zeker niet mag ontbreken in een industriële inrichting is beton. Wat dacht je bijvoorbeeld van een betonnen wand, een keukenblad van beton of een trap in betonlook?

herfst trends,industrieel interieur,beton trap,trap betonlook

Kies voor sobere kleuren

Een industrieel interieur gaat samen met sobere kleuren. Wil je je inrichting dus echt een industriële look geven? Kies dan vooral voor tinten zoals grijs, zwart, wit, taupe en bruin.

Ga voor grote objecten

In een industrieel interieur vind je maar weinig ‘tierelantijntjes’. Wat je er wel veel in terug ziet, zijn grote objecten. Denk bijvoorbeeld aan een mooie leren bank, een stoere houten tafel of een grote metalen kast of lamp in de woonkamer. Het motto voor een industriële inrichting is dus: ga voor groot!

Combineer met hout

Wil je voorkomen dat je interieur er misschien wat kil gaat uitzien? Kies dan in je inrichting ook voor warme accenten. Zorg bijvoorbeeld voor een fijn kleed op de vloer en maak in je interieur gebruik van warme materialen zoals hout. Een houten trap bijvoorbeeld staat prachtig naast een bakstenen of betonnen wand.

Wil je advies over een trap die past in een industrieel interieur? Kom dan langs in onze Stairz showroom in Lisse of bel ons voor een vrijblijvend advies!