5 tips voor een duurzaam interieur - Stairz Traprenovatie
Favicon

Duurzaam wonen: vijf tips voor een duurzaam interieur

Houdt u van eerlijke en gezonde elementen en materialen in huis en wilt u een interieur dat lang meegaat? Dan past de duurzaam wonen trend helemaal bij u. Wilt u weten hoe u een sfeervol en duurzaam interieur kunt creëren? In dit blog geven we vijf tips.

Interieurtrend: duurzaam wonen

De duurzaam wonen trend is de laatste jaren steeds meer in opkomst. Meer en meer mensen gaan voor een ‘natural vibe’ in huis. Dus: mooie, natuurlijke materialen in huis en een interieur dat zo lang mogelijk meegaat en zo min mogelijk het milieu belast.

Maar waar moet u nu verder op letten bij een duurzaam interieur? Hieronder geven we u vijf tips.

Bekijk ook ons blog met tips voor het stylen van de hal.

Duurzaam wonen tip 1: planten

duurzaam wonen tips,duurzaam interieur tips,natuurlijk wonen,planten interieur,stairz traprenovatie

Planten geven niet alleen een natuurlijke uitstraling aan uw interieur; doordat ze de lucht zuiveren, zorgen ze ook nog eens voor een gezondere leefomgeving. Ga dus lekker voor veel groen in huis en kijk goed naar welke planten luchtzuiverend zijn en welke niet.

Duurzaam interieur tip 2: kwaliteit

duurzaam wonen,natuurlijk wonen,duurzaam interieur tips,stairz traprenovatie

Kies in een duurzaam interieur voor spullen die lang meegaan. Kwalitatief goede spullen waar u lang plezier van heeft. Het is even een vaak even investering, maar dan heeft u ook wat!

Woontip 3: natuurlijke materialen

duurzaam wonen,duurzaam interieur tips,rotan lamp,natuurlijk wonen,stairz traprenovatie,tips voor een duurzaam interieur

Een duurzaam interieur gaat uitstekend samen met natuurlijke materialen. Rotan en bamboe bijvoorbeeld, zijn hele duurzame materialen waar mooie meubels van worden gemaakt.

Duurzaam wonen tip 4: hout

duurzaam interieur tips,duurzame inrichting,stairz traprenovatie,eiken houten trap

Een materiaal dat eigenlijk altijd blijft én onmisbaar is in een duurzaam interieur, is hout. Hout straalt kalmte uit en zorgt voor een mooie rustige basis. Een mooie houten trap bijvoorbeeld, zorgt al direct bij binnenkomst voor een natuurlijke uitstraling.

Geef uw trap ook een mooie natural look en kies voor een traprenovatie. De overzettreden van Stairz Traprenovatie zijn van een zeer hoge kwaliteit en gemaakt van duurzaam materiaal waardoor uw trap jarenlang meegaat!

Duurzaam wonen tip 5: zachte kleuren

natuurlijke kleuren,duurzaam interieur tips,natuurlijke inrichting,natuurlijk interieur,stairz traprenovatie

Bij duurzaam wonen denken we niet aan felle kleuren, maar aan rustige tinten. Beige bijvoorbeeld zorgt echt voor een natural vibe. Ook bruintinten en een kleur als Wat het ook goed doet in een woning met een natuurlijke uitstraling, zijn bruintinten en een kleur als groen.

Wilt u een trap die past in een natuurlijk interieur? Wij geven u graag advies. Bel met 0252-508000 of kom langs in onze showroom in Lisse!