Jaren 30 trap? Laat je oude trap renoveren - Stairz
Favicon

Jaren 30 trap? Laat je oude trap renoveren

Een jaren ’30 woning is prachtig. Een oud huis bevat vaak mooie, karakteristieke elementen die je zoveel mogelijk wilt behouden. Denk bijvoorbeeld aan glas in lood ramen, een granito vloer en een mooie, statige trap. Wilt u die laatste laten opknappen, maar weet u niet goed wat u er precies mee aan moet? Dan zijn er verschillende opties mogelijk.

Trap verven

Wilt u uw trap opknappen, dan is de eerste optie om de jaren 30 trap te (laten) verven. Houd er echter rekening mee dat oude trappen vaak gemaakt zijn van vuren hout of grenen hout. Dit zijn zachte houtsoorten. Dit maakt dat de trap gevoelig zal zijn voor deuken, butsen en krassen. Niet alleen de trap, maar ook de verf zal hierdoor worden beschadigd.

Tapijt op de trap

Naast een loper op de trap, is vloerbedekking ook een optie. Indien u dit overweegt, bedenkt u zich dan dat tapijt op de trap veel stof aantrekt. Vooral in de hoeken van de trap hopen stof en vuildeeltjes zich op, met als gevolg dat u regelmatig zult moeten stofzuigen. Houd hier dus zeker rekening mee als u ervoor kiest om uw jaren 30 trap te laten bekleden met tapijt. Lees hier ook ons blog over vloerbedekking op de trap.

Overzettreden

Een trap renoveren is een uitstekende keuze als u uw jaren 30 trap wilt laten opknappen. Bij een traprenovatie worden er overzettreden van HDF-geperst hout over uw huidige trap heen geplaatst. Stairz Traprenovatie biedt een ruim assortiment aan overzettreden. Of u nu houdt van een eiken trap of een andere look: er is ontzettend veel keuze. In onze showroom in Lisse kunt u de mogelijkheden bekijken en zien welk soort trap het beste past bij uw interieur.

Hieronder laten we u alvast wat jaren 30 trappen zien die we hebben gerenoveerd. Welke jaren 30 trap vindt u het mooist...?

jaren 30 trap renoveren,oude trap opknappen,traprenovatie jaren 30 trap,jaren 30 woning,traprenovatie oude trap,stairz traprenovatie