Tapijt op trap? Denk eens aan een traprenovatie - Stairz
Favicon

Tapijt op trap? Denk eens aan een traprenovatie

Wat de trap bekleden betreft, zijn er verschillende mogelijkheden. Werden trappen vroeger vooral bekleed met tapijt, tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om de trap te (laten) bekleden met laminaat- of pvc-overzettreden: een optie die een stuk gebruiksvriendelijker is en een hoop extra voordelen met zich meebrengt. Hieronder vertellen we u er graag meer over.

tapijt op trap,stairz traprenovatie,vloerbedekking op trap,trap bekleden met vloerbedekking,trap renoveren,vloerbedekking of hout op de trap,traprenovatie,houten trap,trap metamorfose,trap inspiratie,nieuwe trap,trap jaren 3 woning

Jaren '30 trap na traprenovatie...

Tapijt op trap = extra stofzuigen

Vloerbedekking op de trap mag dan lekker warm aanvoelen, maar weet wel dat tapijt heel veel stof aantrekt. Vooral in de hoeken van de trap hoopt het stof en vuil zich op en dit zorgt ervoor dat u regelmatig moet stofzuigen. Houd hier dus zeker rekening mee als u overweegt om uw trap te laten bekleden met tapijt.

tapijt op trap,nadelen vloerbedekking trap,stof op de trap,trap bekleden met vloerbedekking

Vloerbedekking op de trap betekent stof...

Heeft u geen zin in al dat stof en wilt u bovendien geen gedoe met eventuele vlekken die kunnen ontstaan? Denk dan eens aan een traprenovatie. Hierbij heeft u nauwelijks tot geen onderhoud aan uw trap. Af en toe even afnemen met een vochtige doek is voldoende.

Tapijt op trap slijt

Hoe vaker u de trap op- en af loopt, hoe meer de vloerbedekking op de trap zal slijten. Vooral het middenstuk zal na verloop van tijd kale plekken gaan vertonen en dat gaat u op een gegeven moment behoorlijk tegen staan. Bij een traprenovatie met overzettreden heeft u dit probleem niet. Uw trap is kras- en slijtvrij en kan wel tegen een stootje. Goed om te weten: bij Stairz Traprenovatie krijgt u maar liefst 20 jaar garantie op het doorslijten van uw trap!

Veiligheid van de trap

Een trap die is bekleed met overzettreden, is net zo veilig als tapijt op de trap. Doordat onze overzettreden - in tegenstelling tot een kale trap - zijn voorzien van een anti-slip toplaag, is de kans op uitglijden vele malen minder. Hierdoor kunt u met een gerust hart de trap op en neer lopen.

Een trap die heerlijk stil is

Veel mensen hebben het idee dat tapijt de trap extra stil maakt, maar wist u dat een trap - nadat deze door Stairz Traprenovatie gerenoveerd is - minstens zo stil is? Het materiaal waar wij mee werken, zorgt namelijk voor een perfecte geluiddemping.

Een traprenovatie biedt dus een hoop voordelen. Ons advies is dan ook: wilt u uw trap opknappen en wilt u jarenlang plezier van hebben, laat deze dan renoveren. Al binnen een dag heeft u een nieuwe trap! Plan een vrijblijvend gesprek in met een van onze adviseurs of kom eens langs in onze showroom in Lisse om de mogelijkheden te bekijken. U bent van harte welkom!