Trapgat schilderen: welke kleur past bij welke trap? - Stairz
Favicon

Trapgat schilderen: welke kleur past bij welke trap?

Gaat u het trapgat schilderen en wilt u weten met welke kleuren u uw trap zo mooi mogelijk laat uitkomen? In dit blog geven we u een aantal tips.

Laat uw trap nóg mooier uitkomen

Er zijn talloze redenen te bedenken voor het (opnieuw) schilderen van uw hal of trapgat. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat u voor een traprenovatie hebt gekozen. U krijgt dan een nieuwe trap en dat is dan natuurlijk een uitstekend moment om ook de kleur van de hal en de wand van het trapgat eens onder de loep te nemen. Want: met de juiste kleur op de wand laat u uw nieuwe trap nóg mooier uitkomen.

Maar welke kleur past nu bijvoorbeeld goed bij een vintage trap, een beton trap of een graniet trap? Hieronder geven we u een aantal tips.

Vintage eiken trap

Een vintage interieur is helemaal in. Steeds meer mensen kiezen voor een bohemien of duurzaam interieur met mooie, natuurlijke elementen erin. Een houten trap combineert prachtig met de vintage woonstijl. Wilt u ook een trap die past in een vintage interieur? Bij Stairz Traprenovatie kunt u kiezen voor overzettreden in het ‘vintage oak’ en ‘pure oak’. Hieronder ziet u bijvoorbeeld een trap in het vintage oak.

trapgat schilderen,eiken trap,eiken houten trap,vintage oak trap,stairz traprenovatie,eiken houten overzettreden

Ook in een vintage interieur doet wit op de muur het goed, maar wilt u net even dat beetje extra? Denk dan ook eens aan olijfgroen of een mooie blauwtint op de wand. Een kleur die prachtig combineert met zowel aardse als wat fellere tinten, is Brave Ground (een bruin tint). Deze kleur is door verfmerk Flexa uitgeroepen tot kleur van het jaar 2021 (zie foto onder, bron: Flexa).

trapgat schilderen,flexa kleur van het jaar 2021

Beton trap

Stoere en robuuste materialen horen absoluut thuis in een industrieel interieur. Houdt u van een industriële inrichting? Denk dan eens aan een beton trap. Stairz Traprenovatie heeft overzettreden in betonlook die nauwelijks van echt beton te onderscheiden zijn.

trapgat schilderen,beton trap,betonnen trap,beton overzettreden,stairz traprenovatie

Heeft of krijgt u binnenkort een beton trap en wilt u het trapgat schilderen? Kies dan vooral voor sobere kleuren op de wand. Tinten die goed samengaan met een industrieel interieur, zijn bijvoorbeeld: grijs, taupe, bruin en zwart én wit.

Lees ook ons blog met vijf tips voor een industrieel interieur.

Graniet trap

Een trap met granietlook geeft een fraaie, luxe uitstraling. Een trap van echt graniet is natuurlijk prachtig, maar ook behoorlijk prijzig. Stairz Traprenovatie heeft hiervoor een oplossing: een traprenovatie op basis van PVC-traptreden, maar met de uitstraling van graniet. Kom gerust eens langs in onze showroom in Lisse om de mogelijkheden te bekijken!

trapgat schilderen,graniet trap,granieten trap,natuursteen trap,stairz traprenovatie,graniet houten overzettreden

Een granieten trap gaat met heel veel kleuren goed samen, maar met een taupe kleur op de wand zit u sowieso altijd goed!

Open trap of dichte trap: er is ontzettend veel mogelijk op het gebied van traprenovatie. Bij ons vindt u een groot assortiment aan overzettreden in allerlei soorten en kleuren. Bovendien kunt u bij ons ook terecht voor een trapleuning en trapverlichting.

Kom gerust eens langs in onze showroom in Lisse om de mogelijkheden te bekijken!

Neem ook eens een kijkje op ons blog met tips voor het stylen van de hal.